banner

 Vi samarbarbetar med:

  

www.svedea.se/images/skoter/skoter_fb/728x90/728x90.html

 

 

 

 

Ledavgifter och skoteråkning i allmänhet

Nyheten publicerades 2010-02-26

Som alla säkert känner till gäller obligatorisk ledavgift på lederna inom Särna och Idre socknar och nu även inom Nornäs/Lövnäs. Detta administreras genom SOND: Tyvärr ser vi allt oftare skotrar utan ledkortsmärke monterat. Många av dessa ägs av ortsbor och det tycker vi är mycket sorgligt med tanke på det stora arbete våra medlemmar utför ideellt 6 kvällar i veckan. SOND har idag rätten att bötfälla när det visar sig att skoter utan ledbevis framförs på lederna. Vi tycker att vi inte skall behöva göra det utan uppmanar kanske just dig som inte har löst ännu att göra det omgående. I Idre finns ledkort på Shell och Turistbyrån.

Körning i diken.

Tyvärr finns det även skoteråkare som använder väggrenen som skoterled och om vi läser direkt ut Skoterhandboken står följande att läsa: Man bör undvikaatt köra snöskoter i diken då risken att det bildas svallis är uppenbar. Dessutom tillhör 4 meter på var sida om vägen vägområdet varför skotertrafiken därigenom regleras i lagen om skoteråkning på väg.

Friåkning

I vårt område har vi friåkning på många platser. Vi de flesta av dessa går även en led i anslutning till området. Det finns tyvärr de som tycker det är så fantastiskt roligt att hela tiden korsa lederna under sin friåkning. Det förstår nog även dessa skoteråkare att man då raserar alla timmars arbete som våra medlemmar lagt ner på att få leden i ordning. Då får vi helt enkelt börja om igen och det kan väl inte vara meningen. Vem är det som finner glädje i att åka friåkning och hela tiden korsa och köra sönder våra leder - ett ofog som vi hoppas att du hjälper oss att stävja när du ser dessa "vandaler"

 

Senaste nyheterna

Nya medlemsavgifter

Publicerades 2019-09-02

 Nya medlemsavgifter för 2019/2020: Enskild 150:- FAmilj (2 vuxna samt hmmahörande barn under 15) 200:- Med..


ÅRSMÖTE

Publicerades 2018-11-08

 Välkommen på årsmöte torsdagen den 29/11 kl. 18.00 på Restaurang Charlies, Idre Fjäll. Dagordning enli..


Årsmöte

Publicerades 2016-10-07

 Alla medlemmar inbjudes till Årsmöte på restaurang Lodjuret tisdagen den 25/10 kl. 19.00. Sedvanliga års..


Nyhetsarkivet »